Glimt av Norge

Glimt av Norge var mitt første bokprosjekt, og ble støttet i form av en måneds debutantstipend fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO). Boken var et resultat av flere års reportasjereiser på kryss og tvers av vårt langstrakte land. Noe er kjent og kjært. Andre ting visste du kanskje ikke at eksisterer. Tekstene er personlige reiseskildringer skrevet med glimt i øyet. Foruten å underholde har jeg et ønske om at boken skal kunne bli en døråpner for nye eventyr. Bokens opplag er 8.000 eks.


Glimt av Norge

Fra innledningen:

«Norge er et vakkert land. Vi har høyreiste fjell og slake vidder, idyllisk skjærgård og mektige fjorder. Likevel har du også muligheten til å gjemme deg i dype skoger eller padle kano ned et utemmet vassdrag. Variasjonene i årstider er store. Du kan oppleve varme solskinnsdager på Sørlandet eller bitende kulde på Finnmarksvidda. Jeg er glad jeg har fått oppleve begge deler. Denne boka er et resultat av utallige reiser på kryss og tvers av vårt langstrakte land. Jeg har besøkt Norges østligste punkt i Finnmark, vært på fjelltur i Jotunheimen og padlet kano på Østlandet. Jeg har vandret langs Bryggen i Bergen og tøffet rundt med båt på Sørlandet. Jeg har til og med besøkt en av verdens nordligste bosettinger på Svalbard.

Å rangere opplevelsene er en umulig oppgave. Det er spennende å møte ville dyr på nært hold. Samtidig er det en stor tilfredsstillelse å nå toppen av et høyt fjell. Det er behagelig å sløve på et svaberg, men samtidig blir du aldri så fri som når du bor i en isolert hytte på Finnmarksvidda. Det er også fint å vandre rundt på gamle fiskebrygger mens lukten av tørrfisk river i nesa og historien suser mellom rødmalte sjøbuer.

Målet med denne boken er å ta deg med på en reise i Norge. Du skulle vært der da lyset brøt gjennom skylaget på tur i Jotunheimen. Du skulle også vært der da to polarrever lekte sisten på Svalbard eller da teltet ble oversvømt på orrfuglleiken. Ved hjelp av tekst og bilder vil jeg formidle høydepunktene. Mange synes det er galskap å vente tre dager på en mår. Derfor lar jeg deg slippe ventingen. Kanskje synes du det er ekstremt å tilbringe en vintermåned på Finnmarksvidda. Vel, i denne boken kan du oppleve turen mens du varmer deg foran peisen.

Det er naturen som står mitt hjerte nærmest. Skogene, vannene, fjellene og elvene henger sammen som en stor mosaikk. De ulike naturelementene har et imponerende samspill. Likevel er jeg også fascinert av kultur. I denne boken ønsker jeg å fortelle historier. Små glimt fra vårt mangfoldige land. Forhåpentligvis vil i alle fall en brøkdel av min fascinasjon smitte over på deg som leser. Jeg håper det kan fungere som en døråpner for nye eventyr. Du behøver ikke reise til utlandet for å finne eksotisk dyreliv eller historiske bygninger. Det finnes et eventyr like utenfor din egen stuedør. I mitt land. I ditt land. I Norge.»


Innhold:

 • Mitt Norge
 • Oslofjorden – landets hovedpulsåre
 • Blant holmer og skjær
 • På eventyr i skogen
 • Det våte element
 • Ville, vakre Vestlandet
 • På Norges tak
 • Varierte Trøndelag
 • Der solen aldri går ned
 • Tiltakssonen
 • Landet med de kalde kyster

 Boken er gitt ut på Norsk bokforlag, og er tilgjengelig for salg via denne lenken.

eggedosis-glimt-av-norge-cover eggedosis-glimt-av-norge-oppslag-3 eggedosis-glimt-av-norge-oppslag-4   eggedosis-glimt-av-norge-oppslag-1eggedosis-glimt-av-norge-oppslag-2eggedosis-glimt-av-norge-oppslag-5