Tøffe turer i Norge

Høsten 2014 var jeg én av tolv bidragsytere i Larsforlagets Tøffe turer i Norge. Jeg skrev om et fem uker langt familieopphold på Finnmarksvidda. Vi bodde i en isolert hytte, to mil fra nærmeste vei, og fikk oppleve nordlys, isfiske, hundekjøring og mye annet. Bokens opplag er 4.500 eks.

Tøffe turer i Norge

Forlagets omtale:

I boken Tøffe turer i Norge skriver 12 forfattere om sine drømmeturer – til fots, til hest, med hundespann, på ski, i kajakk, kano og klatretau. Alle landsdeler er representert, fra «heiene» på Sørlandet til lengst nord i Finnmark. Elver er padlet fra kilde til utløp, mens andre fulgt har kysten i havkajakk. Flere har gått Norge på tvers, på forskjellige steder og i ulike retninger. En liten familie dro med hundespann til en primitiv hytte på Finnmarksvidda for å oppleve noe helt annet. Kjente og ukjente fjell er besteget av folk som har gjort den slags før.

Boka er rikt illustrert og utstyrt med enkle kart.

Bidragsytere: Aleksander Gamme, Kristian Reinskau Knudsen, Per Roger Lauritzen, Aleksander Myklebust, Marthe Stavaas Nelson, Kristin Folsland Olsen, Marius Nergård Pettersen, Birgit Ryningen, Randi Skaug, Randulf Valle, Håkon Vang Aas og Stein P. Aasheim.